En trygg servicepartner för Trestadsområdets bilägare

Trestadsområdets alla bilägare har i Zmotor en trygg märkesverkstad att vända sig till när problem uppstår. Zmotor är auktoriserad märkesverkstad för Citroën, Mitsubishi och Peugeot, både för service och reparationer och har dessutom ett brett sortiment av reservdelar och tillbehör.

Zmotor, med sitt utmärkta läge i Trestad Center, är auktoriserad verkstad för Citroën, Mitsubishi och Peugeot, men tar förstås även emot fordon av andra märken för reparation och service. Kunnig personal med många års erfarenhet i branschen garanterar professionella arbetsinsatser, samtidigt som Zmotor också har ett omfattande sortiment av reservdelar och tillbehör.
– Vi erbjuder fri lånebil vid service. Här på Trestad Center finns även andra aktörer i bilbranschen samlade. För den som är intresserad av att köpa bil, ny eller begagnad, kan vi rekommendera våra grannar NewCar och YourCar som vi har ett gott samarbete med, säger Martin Eriksson som äger och driver Zmotor.
Martin började jobba som bilmekaniker för snart 30 år sedan och har således ett långt förflutet i bilbranschen. Han vill, som han uttrycker det, vara nära golvet och ser sig själv mer som en verkstadskille än entreprenör. 2005 tog han över verksamheten som han idag driver med sina nio medarbetare.

Tre verksamheter

Martin äger även två andra verkstäder. Den ena är BK:s Lack och Skadecenter i Uddevalla där man utför lackering och skadereparationer på uppdrag av privatpersoner och försäkringsbolag. Den andra är Bil och Kaross i Trollhättan som också utför olika typer av karosseriarbeten på motorfordon.
– Sammantaget har vi en bred helhetslösning på många av de problem man kan få som bilägare – från underhåll och service till reparation av krockskador. De kompletterar varandra väl, säger Martin och berättar att bolagen sedan förra året ingår i en och samma koncern.

Rejäla satsningar

Martins företag går bra, han planerar för nya investeringar i hela koncernen.
– I Uddevalla vill vi göra justeringar för att kunna ta emot fler kunder, främst genom att skapa fler arbetsstationer så att vi kan ta oss an fler fordon samtidigt, vilket skulle skapa ett effektivare arbetsflöde. Vi har också fräschat upp anläggningen, bland annat med ommålning och ny ventilation. Även här i Vänersborg strävar vi efter att skapa fler arbetsytor och på sikt även expandera. Samma sak i Trollhättan där vi också börjar bli en aning trångbodda. Där letar vi efter en ny lokal med planen att flytta inom en femårsperiod, säger Martin Eriksson.
Han berättar avslutningsvis att de kommande satsningarna också medför ett ökat behov av ny personal. För närvarande söker han efter personbilsmekaniker till Zmotor samt plåtslagare till både Trollhättan och Vänersborg.

Research: Alexander Lundström
Text: Örjan Persson

Direktlänk till artikeln, klicka här